22-23-24 september

Het nieuwe seizoen is volop uit de startblokken geschoten en we willen dit samen met alle leden uitgebreid vieren!

Samen met onze trouwe hoofdsponsor Deutsche Bank nodigen we je daarom graag uit om tijdens het weekend van 22-23-24 september zeker langs te komen op de club. Want we hebben vanalles in petto voor jullie!

■ Op vrijdag 22 september verwelkomen we je tussen 17 en 19 u graag voor gratis drankjes. En als je wil, kan je daarna mee aan tafel schuiven op onze paëlla-avond. Inschrijven voor de paëlla kan tot donderdag 21 September aan de bar of via bar@rahc.be. De deelnameprijs bedraagt € 20 volw.- 12 € voor kids.

■ Om zaterdag 23 september energiek te kunnen aanvatten, bieden we je van 7.30 u tot 11 u een uitgebreid ontbijtbuffet aan. En iets later, vanaf 12.00 u moet je zeker ook eens passeren, want dan delen we lekkere hamburgers uit. Van 10h00 tot 11h00 deelt Red Panther Michelle Struijk handtekeningen uit. Tussen 11h00 en 12h00 is het dan aan Maartje Paumen.

■ Op zondag 24 september staan natuurlijk ook enkele leuke wedstrijden op het programma! Ter gelegenheid van de matchen RAHC-Watducks bij de Dames en RAHC-Ombrage bij de Heren 1 zetten we onze talrijke sponsors in de bloemetjes. En vanaf 13h30 een overheerlijke BBQ : 20€ voor volw., 15 € voor kids

Gedurende het ganse weekend wordt ook allerhande animatie voorzien, zijn er leuke prijzen te winnen en wordt allerlei moois uitgedeeld.

Je merkt het: absoluut de moeite waard om aanwezig te zijn...

Graag tot dan!Het Dagelijks Bestuur

Op dinsdag 12/9 speelt dames één nog een oefenwedstrijd als voorbereiding op de competitie. Voor het eerst sinds de voorbereidingen zijn we compleet en is iedereen terug van de tornooien.

12/9        RAHC - MOP       19u30

Zondag 17/9 beginnen we er eindelijk aan met een topwedstrijd! Dé derby der derby's DRAGONS - RAHC, meteen een leuke opener van het seizoen. We verwachten jullie allen in het rood&wit in het park van Brasschaat.

17/9       DRAG - RAHC      12u00

Op donderdag 21/9 spelen we nog een laatste oefenwedstrijd tegen PUSH om 19u30. Gevolgd door onze eerste thuiswedstrijd tegen Watducks!

21/9       RAHC - PUSH       19u30

24/9       RAHC - WATDUCKS     12u00

 

Vergeet deze data niet te noteren, we hopen op jullie support!

Het blijft België voor de wind gaan in het internationale hockey!

In de Europese kampioenschappen U21 in Valencia hebben zowel de Young Red Panthers (dankzij een doelpunt in de laatste seconden van onze nieuwe RAHC aanwinst Emma Puvrez) alsook de Red Cougars (met coach Jeroen Baart) zich geplaatst voor de halve finales. Lees hier Facebook Hockey.be

Goud....zou het dan toch eens een keer...?!

  

De D1 zijn enkele weken terug begonnen met de voorbereiding van het nieuwe seizoen, maar ze hebben nog niet met een complete selectie kunnen trainen.

Een aantal speelsters is/was immers deze zomer ook actief op internationale toernooien.  

Natalia Wisniewska was in juli met Polen actief op de Hockey World League in Johannesburg gevolgd door het Eurohockey Championship II in Wales. Manuela Urroz speelde met Chili ook de Hockey World League in Johannesburg en behaalde daarna met Chili een mooie zilveren medaille op de Pan American Cup in Lancaster, USA.  In de finale werd van Argentinië verloren.  

 

Michelle Struijk speelde de afgelopen week met de Red Panthers op het EK in Amsterdam en behaalde daar eveneens een schitterende tweede plaats.  De beste prestatie ooit voor de Red Panthers (onder leiding van 'onze' Niels Thijssen en met Michael Cosma in de begeleidende staff)!

Donderdag vertrokken de Young Red Panthers (U21) naar Valencia voor het EK U21.  Antwerp heeft maar liefst vier speelsters in de Young Red Panthers selectie: Sofie Aerts, Elodie Picard, Emma Puvrez en Lauranne Struijk.  We wensen hen veel succes!  Morgen (28/8) spelen ze hun eerste wedstrijd tegen Nederland.

Laurine Delforge was ondertussen actief als scheidsrechter op de Hockey World League in Brussel en op het EK in Amsterdam.

 

Maartje Paumen werd op het EK in Amsterdam opgenomen in de EHF Hall of Fame, een eer die voor weinigen is weggelegd!

https://hockey.nl/nieuws/internationaal/paumen-furste-en-richardson-walsh-opgenomen-ehf-wall-fame/

 

De D1 competitie begint op 17 september met een uitmatch tegen Dragons. Deze week worden nog oefenwedstrijden gespeeld op en tegen Herakles (woensdag) en op en tegen Push (donderdag).

Vol ongeduld kijken we uit naar de start van wat een heerlijke competitie moet worden!

 

Beste Rood-Witte Vrienden,

Reeds enkele weken wordt er voor en achter de schermen hard gewerkt om de club klaar te krijgen voor de start van het nieuwe seizoen. Zo ook bij Heren 1, afgelopen weekend is de groep vertrokken op teamweekend om een echt team te worden. Dit zal niet alleen tot uiting komen door de spelers en staff maar ook visueel zichtbaar zijn door een gloed nieuw logo (zie hieronder). Nu horen wij jullie allen al denken: “Dat resultaat wil ik zien!”. Uiteraard laten wij dit maar al te graag merken aan onze trouwe supporters en zijn er momenten genoeg om ons aan het werk te zien. Iedere dinsdag en donderdag trainen onze Heren 1 om 20.00.

Maar een training is maar een training zegt men wel eens, wanneer zijn er wedstrijden? Hieronder een overzicht:

donderdag 17/08 20.00 Beerschot uit
zondag 20/08 15.00 Wellington THUIS
zondag 27/08 15.00 Victory uit
zondag 03/09 15.00 White Star THUIS
donderdag 07/09 20.30 Push Breda uit

Na dit rijkelijk gevulde programma is het op zondag 10/09 tijd om er ‘voor echt’ aan te beginnen. De seizoensopener staat gepland op ons eigenste thuisveld tegen Baudouin (uitzonderlijk) om 15.30. De rest van het seizoen zal Heren 1, normaal, op zondagen om 14.30 aantreden.

Rise together tshirt 

Met liefdevolle groeten,

Jullie Heren 1

D1 is begonnen met de voorbereidingen voor het seizoen 2017-2018.  Er zijn 2 wijzigingen ten opzicht van vorig seizoen:  Lilian du Plessis en Georgie Parker zijn vervangen door niemand minder dan Maartje Paumen en Emma Puvrez.  Daarnaast is Charlotte Berends (na een langdurige blessure) ook terug bij het team.  De coaching en training is in handen van Sofie Gierts en Pim Houben.  Pim Houben komt van MOP (NL) en vervangt Michael Cosma die de overstap naar de heren maakt.  De ambities voor het seizoen zijn hoog!

      

 

Een aantal speelsters zullen later aansluiten bij de voorbereiding wegens interlandverplichtingen op het EK Hockey in Amsterdam, het EK Hockey voor de U21 in Valencia en de Pan American Cup.

Hierbij willen we onze eigen Michelle Struijk feliciteren met haar selectie voor het EK Hockey in Amsterdam met de Panthers.

 

De trainingen zijn begonnen op donderdag 10 augustus en er zijn meerdere oefenwedstrijden gepland:

Zondag 13/8                     12:45     SCHC – RAHC                                SCHC

Vrijdag 18/8                     19:45     Were Di - RAHC                              Were Di

Zondag 27/8                    11:30     RAHC - HIC                                    Wilrijkse Pleinen

Woensdag 30/8                19:00     Herakles - RAHC                             Herakles

Donderdag 31/8               19:00     Push – RAHC                                  Push

 

De competitie voor de D1 begint op zondag 17 september met een uitwedstrijd tegen Dragons. 

De eerste thuiswedstrijd is op 24/9 tegen WatDucks.

 

Onze technische staf is uitgebreid met Pim Houben.  Pim zal samen met Sofie Gierts de D1 trainen en coachen, en daarnaast ook hoofdcoach worden van de U14-U19 Tophockey meisjesploegen.

Pim was de afgelopen 2 seizoen actief bij MOP (NL) als trainer/coach van hun Hoofdklasse D1 team samen met Karel Alferink.  Daarvoor was hij actief bij de dames en jeugd van Push.

Pim, van harte welkom bij RAHC!

  

De D1 van RAHC versterken zich voor het komende seizoen met Red Panther Emma Puvrez.

De bijna 20-jarige Belgische international speelde dit seizoen bij MOP (NL) en daarvoor bij Dragons.  Ondanks haar jonge leeftijd heeft Emma al meer dan 80 caps bij de Red Panthers. Ze wordt bij de D1 de 2e international, naast Michelle Struijk en zal het team van de nodige aanvallende impulsen voorzien.

Emma speelt de komende 2 weken met de Red Panthers de Hockey World League in Brussel.  Daarin nemen de Red Panthers het op tegen Australië, Maleisië, Nieuw Zeeland en Spanje met als doel zich te kwalificeren voor het WK in 2018.

RAHC heet Emma van harte welkom bij de club van 't stad!

Het afgelopen jaar was voor mij en onze Heren 1 het ultieme voorbeeld van het gezegde "what doesn't kill you, makes you stronger"! Een roetsjbaan van emoties... van euforie tot boosheid, frustratie tot verdriet, van India tot St. Job...
 
Wat voorbij is, is voorbij... maar om een nieuw hoofdstuk te beginnen moet je eerst het oude afsluiten leert het leven ons. Ik zou de teleurstellingen kunnen opsommen die voorbijkwamen. Waar ik de hand in eigen boezem moet steken en waar anderen ons in de steek lieten. Maar dat past niet bij mij. Ik heb geleerd dat ik wat betreft mijn eigen normen en waarden nog steviger in mijn schoenen moet staan en hoe belangrijk het is dat je als groep, als team steeds open en onomwonden communiceert wat je van elkaar verwacht. De combinatie van een gezonde zelf reflectie bij elk individu en open, transparante communicatie naar elkaar zijn de sleutel tot succes als team.
 
Hierbij laat ik dus het verleden resoluut achter me! Ik wens iedereen, vrienden en familie, die ondertussen zijn eigen weg ging het beste op hun pad. We weten van elkaar "once a red, always a red"! Op mij kan je rekenen...
 
We starten dus een nieuw hoofdstuk en met een nieuw seizoen komen er ook weer nieuwe uitdagingen en nieuwe doelstellingen op je af. Hier werd de afgelopen weken en wordt de komende weken hard aan gesleuteld. Vanzelfsprekend heb ik als hoofdcoach mijn visie, maar sta me toe deze nog even intern te houden. Samen met de groep zullen wij deze vorm geven en een nieuw strijdplan opstellen.
 
Ondertussen wil ik jullie al wel graag voorstellen aan de nieuwe gezichten in onze ploeg.

              

Wij hebben van de KBHB en de VHL een mooi overzicht gekregen over de verandering voor volgend seizoen.

Klik op deze link

In dit document vindt u een overzicht van de grootste wijzigingen die zullen doorgevoerd worden voor het seizoen 2017-2018.

Deze betreffen vooral de:

  • Belgian League
  • Open League
  • College League
  • Junior Ladies
  • Ladies

Het sportief reglement 2017-2018 werd hierdoor ook grondig aangepast.

Dames & Heren 1

Dames 1: 24/09 om 12u00 

    RAHC          -       WATDUCKS

          

Heren 1: 24/09 om 14u30

      RAHC        -         OMBRAGE

     

Hoofdsponsor

Ontspanningslaan 4    |    2960 St. Job in 't Goor    |     info@rahc.be

© 2016, R. Antwerp H.C. - All rights reserved - website powered by Twizzit.com