Image result for GDPR

Beste Leden en Sympathisanten van RAHC,

Zoals jullie ongetwijfeld nu bijna dagelijks merken gaat er in Europa op 25 mei 2018 een nieuwe wetgeving van kracht in verband met de bescherming van uw privacy.

Ook onze club is uiteraard hieraan gebonden en we zijn naarstig bezig om te zorgen dat we aan de richtlijn kunnen voldoen (zoals we dat vroeger ook deden…maar bewuster).

Er zijn drie dingen die u absoluut moet weten als lid, vrijwilliger of sympathisant die deze nieuwsbrief ontvangt:


  1. Ga naar Twizzit (via “mijn RAHC.be” rechtsbovenaan de site), log in en check uw gegevens en instellingen. Hiervoor klikt u op uw naam/foto en kan u account instellingen en email instelling nakijken en verbeteren.

          Let wel: indien u zich voor de nieuwsbrief uitschrijft dan kunnen wij u niet meer op de hoogte brengen van alles wat er reilt en zeilt op de club, dus dat is            echt niet handig (vooral voor uzelf…). Niet doen dus tenzij je echt afscheid neemt van ons!

          Indien jullie vragen of problemen hebben met inloggen bij Twizzit kan u terecht bij secretaris@rahc.be. 

  1. Voor alle vrijwilligers die metlijsten werken van gegevens van leden: zolang de gegevens relevant zijn voor het doeleinde en u zorgt dat ze goed zijn beveiligd, dan bent u al een heel eind op weg. Indien u twijfels of vragen heeft kan u een mailtje sturen naar privacy@rahc.be, zeker doen! Wij zorgen ook later nog voor verdere steun voor de aanleg van een gegevensregister.
  1. De volledige privacyverklaring vindt u op de site onder de sectie “Club” 

Wij gaan ervan uit dat we hiermee al de belangrijkste punten hebben aangegeven. Voor de gebruikers van de gegevens (vrijwilligers e.d.): lees de privacyverklaring eens door en vooral, gebruik het gezond verstand. Zoals alle experten aangeven, het wordt geen heksenjacht, handel gewoon als een goed huismoeder/vader, zoals je meer dan waarschijnlijk daarvoor deed, maar doe het bewuster voor de privacy van de mensen waarvan u de gegevens verzamelt.

En nu snel naar Twizzit, wij gaan binnenkort de database opkuisen, dus accounts waar we sinds een geruime tijd geen activiteit meer hebben van gezien gaan eruit!

Dank aan iedereen voor de medewerking!

Met beveiligde groeten,

De cel ledenwerking