De D1 van RAHC versterken zich voor het komende seizoen met Red Panther Emma Puvrez.

De bijna 20-jarige Belgische international speelde dit seizoen bij MOP (NL) en daarvoor bij Dragons.  Ondanks haar jonge leeftijd heeft Emma al meer dan 80 caps bij de Red Panthers. Ze wordt bij de D1 de 2e international, naast Michelle Struijk en zal het team van de nodige aanvallende impulsen voorzien.

Emma speelt de komende 2 weken met de Red Panthers de Hockey World League in Brussel.  Daarin nemen de Red Panthers het op tegen Australië, Maleisië, Nieuw Zeeland en Spanje met als doel zich te kwalificeren voor het WK in 2018.

RAHC heet Emma van harte welkom bij de club van 't stad!

Op zondag 28 mei vonden op Royal Antwerp Hockey Club het Be Gold District Days plaats.

De organisatie bood aan om tijdens dit tornooi ook ruimte te geven voor een G-Hockey demo ; een gelegenheid waar we graag op ingingen om zo deze discipline binnen het hockey meer zichtbaarheid te geven.

 

 

Het afgelopen jaar was voor mij en onze Heren 1 het ultieme voorbeeld van het gezegde "what doesn't kill you, makes you stronger"! Een roetsjbaan van emoties... van euforie tot boosheid, frustratie tot verdriet, van India tot St. Job...
 
Wat voorbij is, is voorbij... maar om een nieuw hoofdstuk te beginnen moet je eerst het oude afsluiten leert het leven ons. Ik zou de teleurstellingen kunnen opsommen die voorbijkwamen. Waar ik de hand in eigen boezem moet steken en waar anderen ons in de steek lieten. Maar dat past niet bij mij. Ik heb geleerd dat ik wat betreft mijn eigen normen en waarden nog steviger in mijn schoenen moet staan en hoe belangrijk het is dat je als groep, als team steeds open en onomwonden communiceert wat je van elkaar verwacht. De combinatie van een gezonde zelf reflectie bij elk individu en open, transparante communicatie naar elkaar zijn de sleutel tot succes als team.
 
Hierbij laat ik dus het verleden resoluut achter me! Ik wens iedereen, vrienden en familie, die ondertussen zijn eigen weg ging het beste op hun pad. We weten van elkaar "once a red, always a red"! Op mij kan je rekenen...
 
We starten dus een nieuw hoofdstuk en met een nieuw seizoen komen er ook weer nieuwe uitdagingen en nieuwe doelstellingen op je af. Hier werd de afgelopen weken en wordt de komende weken hard aan gesleuteld. Vanzelfsprekend heb ik als hoofdcoach mijn visie, maar sta me toe deze nog even intern te houden. Samen met de groep zullen wij deze vorm geven en een nieuw strijdplan opstellen.
 
Ondertussen wil ik jullie al wel graag voorstellen aan de nieuwe gezichten in onze ploeg.
Wil je in het volgende seizoen niet meer hockeyen, zeg dan tijdig  je lidmaatschap op om te voorkomen dat je nog je factuur moet betalen. 

Stuur tussen 1 mei en 30 juni (maar liefst zo snel mogelijk met het oog op de teamindeling voor het volgend seizoen) een e-mail naar secretaris@rahc.be. De opzegging wordt per mail bevestigd en is daarmee definitief. Heb je na twee weken nog geen bevestiging ontvangen, neem dan telefonisch contact op met  secretaris (0477/395469). Mededelingen aan coach, trainer of kapitein, die natuurlijk wel graag van je plannen op de hoogte worden gebracht, zijn nooit een officiële opzegging!

Bij een opzegging na 1 juli blijf je € 100 verschuldigd voor het volgende seizoen voor Bonds- en administratiekosten. Je kan je lidmaatschap niet opzeggen tijdens een begonnen seizoen.

Het seizoen 2016-2017 loopt ten einde…

De kinderen hebben hun leukste tijd van het jaar op school met sport, spel en uitstappen. De jeugd en jongeren iets minder, die zwoegen (samen met hun ouders) door de examens.

De velden liggen er voor één keer zwaar onderbenut bij. De zon perst genadeloos het laatste vocht uit het kunsttapijt. De zon? Uiteraard schijnt de zon, het is examenperiode!! Nothing ever changes…

Het terras ligt er desolaat bij, terugblikkend op wat weer een bewogen, maar al bij al mooi seizoen was. Ups-and-downs, zoals in het echte leven buiten ons mooie reservaat Schilde, Schoten, Sint-Job…

Ergens in het Groene Verborgene van Schilde werkt er nog één man hard aan het laatste orgelpunt van het seizoen, het Generatie Pact Tornooi op 01 Juli. RAHC’s tribute to Summer, de start van de echte zomer. De datum was niet ideaal, maar dat is omdat organisator Hermen (in al zijn voorzienigheid) had gepland dat we bij ons 95 jarig bestaan (in 2018!) het GPT op 30 juni moesten hebben, de moeder van alle goede data.

Ook de cel communicatie gaat dus in zomer modus. Dat betekent dat dit de laatste wekelijkse Newsletter/Boumara is voor het seizoen. Maar helemaal stoppen doen we uiteraard niet.

We plannen enkele specials, meer diepte artikels met sleutelfiguren op de club (of in het hockey algemeen), nu we toch allemaal wat meer tijd hebben om te lezen.

Met deze dan ook de vraag naar journalisten om deze af te nemen. Wij kunnen wel interviewen, maar het is gewoon veel leuker en beter als (bijvoorbeeld) een U14 of U16 een interview doet met (bijvoorbeeld) Sofie Gierts, Jeroen Baart of, waarom niet, een Tom Boon.

Kandidaten aanmelden op : communicatie@rahc.be

We hebben alvast een niet-op-haar-mondje-gevallen mama die onze nieuwe Technisch Manager Steven Hendrickx op de rooster gaat leggen, een pittig Nederlands onderonsje dat er eind deze maand aankomt!

Tenslotte, omdat we ook (en vooral) eens met onszelf moeten lachen willen we jullie alvast een artikel aanbevelen over ouders in de supermarkt (met dank aan Edward Bolluijt)

http://www.wine-up.nl/mijn-kind-komt-sowieso-in-de-selectie/

Wij wensen jullie veel plezier toe, een heerlijke zomer en we zijn er terug eind Augustus voor de start van het 95e jaar (19e lustrumjaar!) van onze club, de start van de countdown naar 100 jaar Royal Antwerp Hockey Club!!

Met roodwitte groeten,

De Cel Communicatie

              

Wij hebben van de KBHB en de VHL een mooi overzicht gekregen over de verandering voor volgend seizoen.

Klik op deze link

In dit document vindt u een overzicht van de grootste wijzigingen die zullen doorgevoerd worden voor het seizoen 2017-2018.

Deze betreffen vooral de:

  • Belgian League
  • Open League
  • College League
  • Junior Ladies
  • Ladies

Het sportief reglement 2017-2018 werd hierdoor ook grondig aangepast.

Nu de trainingen stilaan naar hun einde lopen willen we vanuit de G-Hockey werking een inzamelingsoproep doen: nog bruikbare tenues, sokken, scheenbeschermers, schoenen en andere attributen mogen in de rood-witte G-Hockey box in de hall gedeponeerd worden.

Sticks hebben we intussen voldoende maar enkele extra in reserve kunnen zeker van pas komen.

Alvast bedankt namens de G-Hockey spelers die in Clara Fey verblijven.

Na een warm maar zeer geslaagd Delhaize District Toernooi afgelopen weekend, fantastisch georganiseerd door onze eigen mooie club,

mogen we volgende spelers feliciteren met hun selectie voor BeGold Nationaal U14 en U15:

2003 - Nationaal Girls U15: Noa Desmaretz, Noah Horbach en Fleur Verboven

2004 - Nationaal Girls U14 : Maïté Bussels, Maura Cornelissens en Felice Theunissen

2004 - Nationaal Boys U14: Quinten Vastiau

Een hele dikke proficiat aan jullie allemaal, jullie hebben het fantastisch gedaan en we wensen jullie veel succes tijdens de BeGold stages!!

Voor de spelers die niet geselecteerd zijn, laat dit niet het einde zijn van jullie dromen, wie weet worden jullie op een dag opgeroepen voor een BeGold Nationale training en/of spelen jullie in de top divisie met julle Antwerp-ploeg.

Jullie zijn allemaal toppers, proficiat met een fantastisch toernooi!!

 

Last but not least van alle Antwerp meisjesteams moest ook de U19G1 aan de bak voor haar nationale titel.

Op Mechelen werd het een spannende strijd die met een vroege 0-1 voorsprong in het voordeel van Antwerp verliep. Aartsrivaal Braxgata gaf als vanouds niet zomaar op, maar bleef nipt achter de feiten aan rennen.

Antwerp kon de steun van haar trouwe supporters dan ook goed gebruiken: derhalve dank aan al het rood-witte supporters geweld. Jullie stonden er fysiek in de meerderheid, het meest herkenbaar, met het mooiste vuurwerk en het gezelligste lawaai.

Dat de U19G1 na het overtuigend winnen van zowel de najaars- als de voorjaarscompetitie alleen nog maar voor de hoogst haalbaar zou gaan, was duidelijk. Dat we het met zijn allen ook daadwerkelijk konden realiseren was super: dank voor een heel seizoen trouwe aanwezigheid, met als kers op de taart een uniek dagje Mechelen en de nationale titel.

Een van die zeldzame gevallen dat het wél positief is dat iets, nu ja het gehele team, in het water valt! ;-)

U19kampioen

Beste sportievelingen,

 

De Technische staff wenst bij deze melding nog eens te verduidelijken dat wij steeds openblijven staan voor eventuele verduidelijking waarom een speler of speelster in een bepaald team geselecteerd is geweest.

 

Daar wij dit sereen tov de speler of speelster wensen te doen en dit een individuele materie behelst verzoeken wij jullie vriendelijk om bij eventuele onduidelijkheden deze schriftelijk te formuleren en te sturen naar volgend emailadres: Teams@rahc.be

 

Op deze manier kunnen wij jullie bevragingen met de juiste aandacht behandelen en op een juist adequate manier feedback geven.

 

Alvast een zonnig en prettig lang weekend gewenst.

 

Michael Van Rie & Technische Staff

 

Clubkalender
22/10/2017 09:00-22:00
Autorally
30/10/2017 09:00 - 31/10/2017 16:00
Halloweenstage Part I
03/11/2017 09:00-16:00
Halloweenstage Part II
18/11/2017 18:30 - 19/11/2017 04:00
Progressive Dinner
07/12/2017 18:00-23:30
Pokeravond
Dames & Heren 1

Dames 1: 24/09 om 12u00 

    RAHC          -       WATDUCKS

          

Heren 1: 24/09 om 14u30

      RAHC        -         OMBRAGE

     

Resto

VRIJDAG 22 SEPTEMBER  

Van 17.00 tot 19.00 

Deutsche Bank Free Apéro

Dinner

Gourmet Paëlla

 

Reserveren voor donderdag 18.00u via bar@RAHC.be

20€ per persoon

Zoek in onze site
Contact Vertrouwenspersoon RAHC

vertrouwenspersoon@rahc.be

Olivier Onghena : 0477/72.24.42

Sponsor van de maand

Hockey Nation Shop

Open tijdens het seizoen:

woensdag 13.30u - 17.30u

vrijdag 16.30u - 20.00u

zaterdag 9.00u - 15.00u

Contact: Scott Brocken            Mob.:+32 474 89 17 26   Mail: brocken17@hotmail.com

Met steun van

         

Verjaardagskalender
23/09
Gery Lambrechts
23/09
Julie Jonk
23/09
Edward Bolluijt
23/09
Michael Senft
24/09
Faye De Smedt
24/09
Paula Lampens - Van Der Linden
24/09
Manuela Urroz
25/09
Anthony Dreessen
25/09
Emmi Van Damme
25/09
Andrea Piras

Ontspanningslaan 4    |    2960 St. Job in 't Goor    |     info@rahc.be

© 2016, R. Antwerp H.C. - All rights reserved - website powered by Twizzit.com